Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Πανικός στο Αφγανιστάν….

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή την λήξη της συνόδου του ΝΑΤΟ και απαντώντας σε ερώτηση ο Κ. Καραμανλής δήλωσε πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην εκπαίδευση της Αφγανικής αστυνομίας.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από όλες τις πλευρές και κυρίως από τους Αφγανούς πολίτες οι οποίοι δηλώνουν τον φόβο τους καθώς η μπούργκα και το τουρμπάνι μπορεί να θεωρηθούν ως κουκούλες από τους εκπαιδευμένους κατά τα Ελληνικά πρότυπα Αφγανούς αστυνομικούς.

Από την άλλη οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι να αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό για την έμπρακτη βοήθεια του στον αγώνα τους για την ανακατάληψη της εξουσίας, φήμες θέλουν την ηγεσία των Ταλιμπαν να σκέπτεται την αλλαγή του ονόματος τους σε ομάδα Δ΄ που θα αποτελείται από περιπολίες πάνω σε καμήλες μελών των Ταλιμπάν.

Τέλος στην συνάντηση Ομπάμα-Καραμανλή ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει εκπαίδευση των Αφγανων από την ΕΛ.ΑΣ. ,σε στιχομυθία που έγινε ειπώθηκαν τα εξής:
Καραμανλής: «Πρόεδρε Ομπαμα μην φοβάστε θα εκπαιδευτούν άρτια οι δυνάμεις της Αφγανικής αστυνομίας από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.»

Ομπαμα: « Φοβάμαι Κώστα γατί όπως λέτε και εσείς στην Ελλαδα με όποιον δάσκαλο θα κάτσουν τέτοια γράμματα θα μάθουν»

2 σχόλια: